Medlemsutskick Juli 2018

Kära medlem,

Många av er har säkert flyttat ut i skärgården och William Sea Foundations arbete är i full gång, inte minst med att bistå med sjötransporter nu under båtsäsongen. Vi har till denna säsong förvärvat ytterligare en Tärnskär 32, för att kunna verka i en ännu större del av skärgården. Det finns därmed 3 st båtar till förfogande, vilka är förlagda på tre strategiska platser i Stockholms skärgård – Sandhamn, Saltsjöbaden/Värmdö samt Stockholms innerstad.

William Sea Foundation arbetar aktivt för att öka säkerheten på sjön genom vår sjötransport via WSF Fleet, utbildningar via WSF Education och utveckling av nya säkerhetsprodukter genom WSF Safety. Stiftelsen har idag drygt 150 aktiva medlemmar.

Sommaren 2017 var första operativa säsongen för stiftelsens båtar och vi utgick då från en fast timtaxa samt en lägre framkörningsavgift. Efter utvärdering har vi denna säsong har vi tagit fram en ny prismodell som utgår från fasta priser för kunna ge er medlemmar en tydligare bild av det estimerade priset för sjötransporten.

Du är välkommen att boka körningar som medlem i stiftelsen men även som företag. Är ni ett större sällskap kan ni skicka en beskrivning av er förfrågan via mail så återkommer vi med ett offertförslag till er.

Bokning av sjötransport sker enklast via batbokning@williamseafoundation.se  alt. via formuläret på länken nedan.

https://www.williamseafoundation.se/batbokning-forfragan/

Vi vill återigen ta tillfället i akt att tacka alla medlemmar för ert stöd genom ert medlemskap, som i sin tur hjälper oss att göra sjön lite säkrare och får möjlighet till fortsatt verksamhet.

Ett extra stort tack till bland annat Karl Perlhagen, Anders Lönnqvist med gäster, Jan Åke Glommen, Saltour, New Property, med flera för era generösa gåvor vår första säsong, samt till Lillsved Konfirmationsläger som skänker kollekt till stiftelsen.

Stiftelsen har under våren/sommaren genomfört sin första Klass 8 utbildning i Navigationsgruppens regi för 6 personer. Vi ser fram emot att fler medlemmar anmäler sig till kurser framöver. Besök www.navigationsgruppen.se och välj ut en lämplig/intressant kurs för dig. Skicka ett mail till info@williamseafoundation.se så erhåller du en rabattkod för en slutlig anmälan till kursen.

Vi har i år även haft föreläsning för Svenska Kyrkans konfirmander i Saltsjöbaden om stiftelsen, samt informerat om sjövett ombord på båtarna i skärgården. Även på Lillsved konfirmationsläger medverkar stiftelsen vid två tillfällen i Juli. Det är möten som är och har varit givande för många och skapat meningsfulla diskussioner. I mitten på augusti skall även stiftelsen bistå med säkerhetsbåtar på Ålands Hav under Nordic Island Adventure Race och verka för att bibehålla säkerheten på sjön. Läs mer på http://nordicislandsar.com/

Stiftelsen kommer även i år att arrangera en Swimrun tävling. Boka in lördag den 25 augusti. Du kan läsa mer om tävlingen här, och anmäla dig och en vän här!

Vi ser fram emot en härlig sommar ute i skärgården tillsammans med er!

 

Medlemsutskick 2018

Kära/käre medlem,

Tack för att du under det senaste halvåret tagit dig tid att bli medlem i William Sea Foundation!

William Sea Foundation arbetar aktivt för att öka säkerheten på sjön genom vår sjötransport via WSF Fleet, utbildningar via WSF Education och utveckling av nya säkerhetsprodukter genom WSF Safety. Stiftelsen har idag ca 130 aktiva medlemmar.

Under sommaren har WSF Fleet haft över 90 medlemskörningar, varav flera har varit för ungdomar, som behövt ett billigt sätt att ta sig till eller från sociala arrangemang i skärgården. Vår förhoppning är att WSF Fleet ska vara ett prisvärt alternativ till att ta sin egen båt på kvällar och nätter, vilket vi upplevt att vi lyckats med i sommar och hoppas på att fortsätta göra under sommaren 2018!

Förutom privata och företagsbeställda körningar och event har stiftelsen också varit delaktig i andra sammanhang. Däribland en heldag med Svenska Kyrkans 60 konfirmander ute i Saltsjöbaden med båttransport till Gåsö där stiftelsen informerade om sin verksamhet, lärde ungdomarna båtvett på sjön samt diskussion med kyrkan om “jag som tonåring”. Det var en lyckad dag för alla närvarande vilket ledde till att fler besök bokades in. Bland annat hos KSSS konfirmationsläger ute på Långholmen, Lillsved konfirmationsläger samt deltagande på flytande båtmässan i Gustavsberg tillsammans med båttillverkaren Tärnskär.

Under sommaren representerades även Stiftelsen utav Robin och Marie (bror & mor till Wille) i en lokalt arrangerad Swimrun tävling på Gåsö, vilket väckte en idé att arrangera en swimrun tävling i Saltsjöbaden till minne av Wille för att locka vänner, bekanta och övriga till att prova på. Vi är i planeringsstadiet men sannolikt kommer denna tävling gå av stapeln söndag den 26 augusti 2018 i samarbete och i samband med Solsidan Runt. “Save the date” tills mer information kommer.

Vi har fått otroligt mycket positiv respons på sommarens verksamhet och vi uppskattar Ert engagemang som medlemmar och samarbetspartners i stiftelsen.

Nu när säsongen för båttransporter har lagt sig och båtarna ligger på land för service så vill vi introducera våra utbildningar för Er medlemmar.

I syfte att göra sjö- och navigationsutbildningar mer tillgängliga för våra medlemmar har vi ingått ett samarbete med utbildningsföretaget Navigationsgruppen, där ni medlemmar får reducerade priser på deras utbildningar enligt nedan:

Förarintyg: 20%
Elektronisk Navigering: 20%
Båtpraktik: 10%
Kustskepparintyg: 20%
Manöverintyg högfartsbåt: 10%
Boatcamp: 10%
VHF/SRC: 20%
Radarintyg: 10%
Båtmekanikerintyg: 10%
FB8: 10%
M8: 10%
HSF: 10%

Gå in på www.navigationsgruppen.se och se vilken utbildning som passar dig. Kontakta därefter oss för att erhålla din rabattkod för gällande kurs för att slutföra din anmälan på navigationsgruppen. Rabatten gäller endast på deras utbildning och inte på litteratur, läkarbesök m.m. som ibland tillkommer.

Behöver du hjälp eller har några frågor kan du maila oss på info@williamseafoundation.se

Vi vill återigen ta tillfället i akt att tacka alla medlemmar för ert stöd genom ert medlemskap, som i sin tur hjälper oss att göra sjön lite säkrare och får möjlighet till fortsatt verksamhet kommande år.

Ett extra stort tack till alla de generösa gåvor som har inkommit under året och bidragit till en första lyckad säsong för stiftelsen.

Vi önskar er en trevlig vår och hoppas att vi ses till sommaren!